ISTRAGA NA ZAHTJEV LIDERA OPOZICIONOG CHP-a: Tursko tužilaštvo istražuje tvrdnje o utaji poreza Erdoganove porodice

Tursko tužilaštvo je saopštilo danas da istražuje navode o tome da je porodica predsjednika Tajipa Erdogana prebacila milione dolara u inostranstvo kako bi izbjegla porez, navodeći da postoji sumnja u autentičnost dokumenata koji stoje iza tih tvrdnji, prenosi agencija Rojters.

 

Predsjednik glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Kemal Kiličdaroglu optužio je članove Erdoganove porodice ranije ove nedjelje za prebacivanje 14 miliona dolara jednoj kompaniji na ostrvu Man, držeći dokumenta za koja je rekao da dokazuju da su transakcije izvršene, navodi britanska agencija.

Turski predsjednik Erdogan je danas odbacio te navode kao laž, dodajući da će Kiličdaroglu “platiti cijenu”.

Kancelarija državnog tužilaštva u Ankari je saopštila da je pokrenuta istraga o tim navodima i da je jedan službenik iz kompanije Belvai LTD, koju je Kiličdaroglu imenovao kao destinaciju finansijskih sredstava porodice Erdogan, nazvao ta dokumenta lažnim.

Tužilaštvo je takode zatražilo od Republikanske narodne partije da preda sva dokumenta, a zamjenik predsjednika te partije Ozgur Ozel je rekao da CHP ispuniti zahtjev tužilaca, prenosi Rojters.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj