MISTERIJA NA JAPANSKIM OBALAMA: Drveni brodovi puni ljudskih kostura stižu već danima, vjerojatno dolaze iz Sjeverne Koreje

Na obale Japana i jučer je doplovio drveni brod pun ljudskih kostiju.  Japanske vlasti još uvijek istražuju odakle je neidentificirani brod stigao.

Na brodu su pronađeni kosturi trojice muškaraca, a zanimljivo je da ovo nije prvi takav slučaj u posljednjih nekoliko tjedana. Iako se još ne zna odakle stižu brodovi s kosturima, stručnjaci sumnjaju na Sjevernu Koreju. U ruci jednog od muškaraca pronađenih na brodu bio je sjevernokorejski novac.

Na brodu koji je otkriven u ponedjeljak pronađena su tijela osam muškaraca, već u fazi raspadanja, a prošlog je tjedna tamošnja policija spasila osam neidentificiranih muškaraca, također s takvog drvenog broda. Jedan od njih je rekao da su se Japanu približili jer im se brod razbio prilikom pecanja.

Prikaži sliku na Twitteru

Najavljeno pojačano osiguranje japanskih obala

Prošlog je četvrtka japanska obalna straža na obalu izvukla brod u blizini otoka Hokkaido, a na njemu je bilo deset muškaraca iz Sjeverne Koreje koji su rekli da su se sakrili kod otoka zbog lošeg vremena.

Prikaži sliku na Twitteru

Japanske su vlasti najavile pojačano osiguranje obala kako bi se ovakvi ‘sumnjivi dolasci’ brodova spriječili.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj