NEOBJAVLJENE PJESME SNIMLJENE 1968-1970: Novi album Jimija Hendrixa izlazi u martu

Neobjavljene pesme Jimija Hendrixa, snimljene između 1968. i 1970. godine, bit će objavljene sljedeće godine. “Experience Hendrix” i “Legacy Recordings” najavili su u srijedu da će Hendrixov album “Both Sides of the Sky” objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pjesama koje nikada nisu bile objavljene.

Bildergebnis für Jimmy hendrix

Hendrix je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći dio trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. “Valleys of Neptune” je bio izdat 2010, a “People, Hell and Angels” 2013. godine. Eddie Kramer, koji je radio kao inžinjer zvuka na svakom albumu koji je Hendrix snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila “veoma eksperimentalna godina” za Hendrixa .

Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete ‘Oh bože. Ovo je previše (psovka) nevjerovatno“, rekao je Krejmer.

Mnoge pjesme s novog albuma je snimila grupa Band of Gypsys u kojoj su pored Hendrixa bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dvije pesme – “$20 Fine” i “Woodstock”.

Zvuči kao Krozbi, Stils end Neš osim što je na esidu” rekao je Kramer za pesmu “$20 Fine”.

Kramer je producirao album s Johnom Mekdermontom i Janie Hendrix, sestrom legendarnog gitariste i predshednicom Experience Hendrix. On je rekao da je “Both Sides of the Sky” posljednji album u trilogiji, ali da bi neko mogao naći neke Hendrixove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendrixovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj