PREDSJEDNIK RUSIJE PREKINUO SVA NAGAĐANJA: Vladimir Putin potvrdio da će se ponovno kandidirati na izborima

Nakon dosta otezanja Vladimir Putin je odlučio ponovno se kandidirati za predsjednika Rusije. Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je u srijedu poslijepodne da će se kandidirati za novi predsjednički mandat na izborima 2018. godine. Izbori će se održati u ožujku iduće godine, a Putin će se boriti za svoj četvrti mandat na čelu države.

“Kandidirat ću se za mjesto predsjednika Ruske Federacije”, rekao je Putin obraćajući se radnicima u tvornici automobila u gradu Nižnji Novgorodu. Putin je dosta otezao s ovom odlukom pa su krenula nagađanja o tome zašto ne želi istaknuti svoju kandidaturu.

Prvi put Putin se u Kremlj uselio zadnjeg dana 1999. godine naslijedivši Borisa Jeljcina, ali tek kao vršitelj dužnosti predsjednika Ruske Federacije.

Službeno je predsjednik postao u svibnju 2000. i tu je funkciju obnašao do 2008. godine. Tada po drugi puta postao ruski premijer prepustivši mjesto predsjednika DimitrijuMedvedevu. Nova zamjena mjesta Putina i Medvedeva uslijedila je 2012. godine. Kandidat koji pobijedi na izborima u ožujku bit će predsjednik narednih šest godina.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj