PALESTINCI OTKAZALI SASTANAK S PENCEOM PA SE OGLASILA BIJELA KUĆA: ‘Šteta je što odbijaju razgovarati o budućnosti regije’

Palestinski ministar vanjskih poslova Rijad Al-Maliki rekao je u subotu da se palestinski predsjednik Mahmud Abas neće susresti s Penceom.

Bijela kuća priopćila je u nedjelju da je šteta što Palestinci odbijaju susresti se s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom tijekom njegova posjeta tom području, nakon odluke predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela.

“Šteta je da palestinske vlasti odbijaju mogućnost razgovarati o budućnosti regije, ali administracija ostaje ustrajna u svojim naporima da pomogne postići mir između Izraelaca i Palestinaca, a naš mirovni tim ostaje čvrst u izradi plana”, rekao je Jarrod Agen, Penceov glasnogovornik.

Palestinski ministar vanjskih poslova Rijad Al-Maliki rekao je u subotu da se palestinski predsjednik Mahmud Abas neće susresti s Penceom tijekom njegova posjeta regiji i da neće biti komunikacije između palestinskih i američkih dužnosnika.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj