ROĐEN NA DANAŠNJI DAN: Šta je Nostradamus predvidio za 2018. godinu?

Na današnji dan, 14. decembra, rođen je veliki francuski prorok Mišel de Notr Dam, poznatiji kao Nostradamus, koji je za narednu godinu predvidio mnogo turbulentnih događaja.

Nostradamus je rođen u 16. veku, a kao poznati lekar i astrolog uživao je veliki ugled u društvu.  Ipak, ono po čemu je bio najpoznatiji jeste njegova navodna sposobnost predviđanja događaja.  Jedan od njegovih najvjernijih poštovalaca bila je Katarina de Mediči koja ga je, zbog afiniteta ka okultnom, štitila od inkvizicije u doba kada se vještičarenje kažnjavalo smrću.

Francuski prorok bi navodno punio činiju vodom, koju bi zatim dugo posmatrao. U tim trenucima javljale bi se vizije budućnosti.

Kako su vijekovi prolazili, tako je svijet počeo da razvija pomiješana osjećanja o ovom proroku. Mnogi Nostradamusa vide kao jednog od najvećih prevaranata svih vremena, dok drugi smatraju da njegova proročanstva ne treba olahko odbacivati, s obzirom na to da se veliki dio već obistinio. 

Nostradamus je predvidio nekoliko izuzetno negativnih događaja za 2018, koji bi u potpunosti trebalo da izmijene planetu onakvu kakvu je danas znamo.  Francuski prorok vidio je da će se svijet suočiti sa promjenama među nacijama i da će se dogoditi nekoliko većih prirodnih katastrofa koje će potresti svijet. 

Ove godine tako bi trebalo da dočekamo erupciju Vezuva, iza koje će slijediti jak zemljotres, a ova dva velika događaja odnijet će živote 16.000 ljudi, prema proročanstvu. Prorok je predvidio i strahovito snažan zemljotres na zapadnoj teritoriji SAD, čiji će se talasi osjetiti širom svijeta.

Čini se da je Nostradamus bio svjestan i klimatskih promjena, jer je tvrdio da će “Kraljevi opljačkati šume” i “da će se nebo otvoriti, a polja sagorjeti od toplote”. 

Poznati prorok je takođe tvrdio da će u Francuskoj početkom 21. vijeka započeti rat, koji će se proširiti na preostali dio Evrope i uključiti “sukob sve velike sile”. Tvrdi i da će nakon nemirnog perioda od 27 godina (2025. godine) opet zavladati mir, ali da će “malo ko moći da uživa u njemu”. 

Najpreciznija Nostradamusova predviđanja koja su se obistinila do sada su:

  • Francuska revolucija
  • Veliki požar u Čikagu 1871. godine
  • Otkrića Luja Pastera
  • Jačanje moći Adolfa Hitlera u Njemačkoj 30-ih godina
  • Slijetanje na Mesec
  • Ubistvo Kenedija
  • Stvaranje atomske bombe
  • Teroristički napad na Svjetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001.

“Veliki vatreni zemljotres će pogoditi Novi Grad. Dvije velike stijene će se dugo boriti; a onda će Aretuza (grčka nimfa) obojiti novu rijeku u crveno. Niko neće biti pošteđen”, pisao je Nostradamus za pad Kula bliznakinja.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj