GLOBAL CIR UPUTIO PODRŠKU NJEMAČKOM KOLEGI: TV-voditelj Jan Boehmermann kritizirao Erdogana pa postao žrtva progona turskih motociklističkih bandi u Njemačkoj

Aktivnosti grupe ‘Osmanlije Njemačke’ su uperene u smjeru zastrašivanja organizacija i osoba koje izražavaju kritiku na račun aktualne politike u Turskoj.

Ähnliches Foto

Njemački televizijski voditelj Jan Boehmermann nalazi se na udaru motociklističke bande “Osmanlije Njemačka” (Osmanen Germania) zbog svoje kritike na račun turskog predsjednika Tayyipa Recepa Erdogana a postoje indicije da je nalog za progon Bohemermanna došao iz Turske, javljaju njemački mediji u subotu.

Prema podacima javnog servisa ZDF i dnevnika Stuttgarter Nachrichten, kriminalna motociklistička banda “Osmanlije Njemačke” je dobila nalog od Unije europsko-turskih demokrata iz Mannheima, koji se smatraju neslužbenim ogrankom stranke AKP turskog predsjednika Erdogana, da “kazni” Boehmermanna zbog njegovih učestalih “uvreda” na račun turskog predsjednika.

Nakon što su istražitelji došli do ovih saznanja vlasti su upozorile Boehmermanna da se skloni u inozemstvo. “Osmanlije Njemačka” prema spoznajama istražitelja stoje i iza brojnih drugih napada na organizacije koje se kritički odnose prema turskom vlastodršcu. Tako je nedavno izvršen bombaški napad na jedan kurdski klub za što se sumnjiče pripadnici ove motociklističke bande.

“Aktivnosti ‘Osmanlija Njemačka’ su uperene u smjeru zastrašivanja organizacija i osoba koje izražavaju kritiku na račun aktualne politike u Turskoj”, rekao je za ZDF voditelj Ureda za zaštitu ustavnog poretka u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna – Vestfalija Burkhard Freier.

Prema navodima istražitelja, a kako prenosi ZDF, “Osmanlije” novac za svoje akcije dobivaju direktno iz Turske. Jan Boehmermann je u ožujku 2016. u svojoj emisiji “NEO Royale” Erdogana indirektno povezao sa sodomijom nakon čega je Turska podigla tužbu protiv TV voditelja koja je nakon nekoliko mjeseci odbačena.

Global CIR još jednom izražava podršku našem njemačkom kolegi u borbi za slobodu mišljenja sa ljudima koji su opsjednuti neootomanskim fantazijama koje podgrijava režim u Ankari.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj