RATKO MLADIĆ U KRITIČNOM STANJU: U Haag stižu liječnici iz Beograda, njegov sin tvrdi: ‘Mogao bi umrijeti’

Ratko Mladić, haški osuđenik i nekadašnji general tzv. vojske RS-a odgovoran za najgnusnije zločine poznate  čovječanstvu, u teškom je zdravstvenom stanju, kaže njegova obitelj.

Manje od mjesec dana nakon što mu je izrečena doživotna kazna zatvora zbog monstruoznih ratnih zločina, zdravstveno stanje Ratka Mladića pogoršalo se. Prema pisanju srbijanskog Kurira, danas i sutra će Mladića pregledati dvojica liječnika koji u Haag stižu iz Beograda.

Dodatan problem, mogao bi stvoriti i Mladićev nestali zdravstveni karton koji je, navodnom, trebao biti u ćeliji.

‘Stražari su pretresali sve prostorije i tada se izgubio njegov medicinski karton. Poslije izricanja presude je lošije, bojimo se da bi mogao umrijeti u Haagu’, rekao je njegov sin, Darko Mladić.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju prije mjesec dana proglasilo je Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora poručivši da je bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba kriv za zločine koji su među najgnusnijima poznatima čovječanstvu.

Optužen je krivim za 10 od 11 točaka optužnice. Njegov odvjetnički tim je zatražio odgodu daljnjeg čitanja i izricanja presude zbog navodnog visokog tlaka svog branjenika. Sudac Orie je taj zahtjev odbio i nastavio s čitanjem presude i naložio da se Mladića izvede iz sudnice.

‘Lažete, mamicu vam jeb**. Ja sam prilično uzbuđen, jer ovo što vi govorite je čista laž. Sve je laž to što si rekao’, vikao je Mladić sucima.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj