(VIDEO) BALAŠEVIĆ KAO DEVEDESETIH! Objavio pjesmu ‘Dno dna’: “Smrada sa farme pustimo u parlament, onda se krstimo kad nešto izvali”

Kantautor Đorđe Balašević objavio je društveno angažovanu pjesmu “Dno dna”.

Nova pesma, kojom i najavljuje novi album i koncert u Beogradu, podsjeća na album “Devedesete” i posebno na himnu nekadašnjih protesta, “Živjeti slobodno”.

Nekoliko dana nakon što je objavio pjesmu “Mati”, koju inače izvodi na koncertima, Balašević u novoj pjesmi “Dno dna” kaže šta misli o političarima i establišmentu. “Smrada sa farme pustimo u parlament, onda se krstimo kad nešto izvali…” i dodaje da “sve je to već viđeno…Dno dna…Sve trpimo postiđeno…Dno dna…Otkad je sveta i veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast…”.

“No i spore sveće dogore, i film se prekida”, poručuje on.

“Napiši nešto, makar sitnim slovima, ne budi jaje, to na tebe ne liči…”, uvodi nas u pjesmu Balašević, al’ na kraju zaključuje: “u stvari napiši ti nešto tvoje…mesec, ljubav, rezanci s makom…zaj.bi ovo…”

Balašević će koncert održati 30. decembra u Beogradskoj areni, a ulaznice će biti puštene u prodaju u ponoć, u noći između 19. i 20. decembra. Koncert u Novom Sadu je 19. januara, a 17. februara u Sarajevu. Ljetos je objavio i pesme “Unikatna” i “Stih iznad svih”, a prošle godine “Mala vidra”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj