NAKON RASPADA SOVJETSKOG SAVEZA, NIKO NAM NIJE NIŠTA POMOGAO: Putin o tri velika ruska cilja

 Nakon raspada Sovjetskog Saveza čuli smo mnogo slatkih riječi, niko nam, realno, nije pomogao, ali Rusiji to i ne treba, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na forumu Ruskog narodnog fronta.

“Sjetimo se, nakon raspada SSSR-a slušali smo mnogo slatkih lijepih riječi, ali nam realno niko nije pomogao, a mi nismo ni očekivali na to, nije nam potrebna nikakva pomoć sa strane. Mi smo gradili novu državu, stvarali jaku, nezavisnu Rusiju. Naučili smo da čvrsto branimo svoje interese, shvatili moć i neprekidnost naše zajedničke istorije, vrijednost svojih dostignuća, oslanjajući se na svoje jedinstvo”, rekao je Putin, dodavši da predstoji još mnogo toga da se uradi.

On je dodao da treba čuvati svoju državnost, slobodu i stabilnost.

“Svi, od malog do velikog, treba da znaju da je Rusija, naš narod i u suštini sve naše porodice, da smo prošli kroz vrlo težak period u svojoj istoriji — kroz revoluciju, ratove, kardinalne promjene čitavog načina života”, rekao je Putin na forumu Ruskog narodnog fronta.

Putin je izjavio da je Rusija ne samo da je sačuvala cjelovitost i suverenitet, već je i napravila proboj u najvažnijim pravcima razvoja: ekonomiji, socijalnoj sferi, vojnoj industriji.

Treba dostojno odgovoriti na sudbonosne istorijske izazove. Kakve? Čuvanje i umnožavanje našeg naroda, izgradnja nove ekonomije, razvoj Arktika i Dalekog istoka, Sibira, svih regiona naše ogromne države”, dodao je Putin.

“Rusija ne smije da se povuče, ne smije da skrene sa odabranog puta, inače će opet morati da se počinje sve ispočetka”, zaključio je Putin.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj