PROTEKLOG VIKENDA: Izabrana Miss Francuske za 2018. godinu

 

Predstavnica francuske oblasti Nord Pas-De-Calais, 23-godišnja Maëva Coucke postala je  prošlog weekenda u Châteaurouxu, Miss Francuske za 2018. godinu. Visoka 176 cm, predivne riđe kose završila je Visoku školu managementa, a trenutno studira pravo. Patilje su joj Korzikanka, Miss pariske oblasti-Otoka Francuske, predstavnica Champagne-Ardenne i Miss Réunion.

Za trajanja 88. izbora Miss France, Maëva i njezine kolegice su odale poštu preminulom pjevaču Johnnyju Hollidayu, plešuci u balskim haljinama uz glazbu njegove melodije “Obećavam ti”. Osudile su i nasilje nad ženama jer u Hexagoneu svaki drugi dan jedna ženska osoba biva usmrćena od strane članova obitelji, najčešće supruga ili životnog suputnika.

Nakon tradicionalnog i veoma očekivanog  prolaska podijem u kupaćim kostimima, 30 kandidatkinja su pokazale svečane oprave živih boja u koreografksim slikama, sto su podsjetile na velike državne praznike poput 14 srpnja, Karnevala u Nici ili mnoštva sajmova širom Francuske.

Skoro osam milijuna  gledatelja pratilo je izbor koji je prenosio prvi kanal državne televizije. Nakon što je odabrana među 12 finalistica, Maëva je poput ostalih odgovorila kako se osjeća :

Nakon plavuše, pa crnke i Miss sa “lavljom frizurom”, što da ne i jedna riđokosa?-odgovorila je. Mnoštvo prisutnih u dvorani ali i brojni internauti su istakli kako je komentar rasistički jer je govoreći o “lavljoj frizuri”, mislila na prošlogodisnju pobjednicu koja joj je uručila i krunu, prelijepu Aliciu Aylies koja ima i afričkih predaka.

Podsjetimo se da je Miss Francuske 1997. godine, bila Patricia Spehar, porijeklom Hrvatica dok je Crnogorka i Bosanka Azemina Hot, 2008. bila četvrta pratilja najljepše Francuskinje, Valérie Bègue.

 

 

 

(Global CIR/Piše: Džana Mujadžić)

Komentiraj