SIT GLADNOME NE VJERUJE! Hrvatski biskup razbjesnio javnost: ‘Mladi koji odlaze iz domovine su dezerteri’

‘Sit gladnome ne vjeruje’, komentirali su hrvatski građani izjavu biskupa Vlade Košića o tome da su mladi koji iseljavaju iz Hrvatske dezerteri.

Nakon što je sisačko-moslavački biskup Vlado Košić jučer na svečanom blagdanskom domjenku napao mlade koji iseljavaju iz zemlje, čitatelji Net.hr-a komentirali su njegovu kontroverznu propovijed. Podsjetimo, Košić je rekao kako je 2017. godina stagnacije i demografskog odumiranja.

‘Danas je moderno otići iz domovine’

‘Iseljava naša mladost koja bi svojim ostankom mogla poboljšati život u zemlji. Danas je moderno otići iz domovine, pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom. Moramo se upitati omogućuje li se napredak mladima u zemlji. Međutim, oni koji odlučuju o tome misle samo na sebe’, rekao je Košić.

Prema njegovu su mišljenju u Hrvatskoj još uvijek utjecajni “protudržavni, protuhrvatski i komunistički pojedinci”, arbitražni sporazum o granici sa Slovenijom je lažan, haška presuda bosanskohercegovačkim Hrvatima skandalozna, “a na te su pojave državni dužnosnici reagirali upravo na praznik bivše države, da bi kasnije sve porekli”.

‘Mladi odlaze jer od uhljeba ne mogu doći do posla’

Taj su njegov istup komentirali brojni čitatelji, nezadovoljni takvim stavom.

‘Biskupe, da vozim Mercedes, imam stan, plaću, mirovinu, kuću i tako dalje, ne bih išao’, napisao je Zlatko Begić.

Mladi odlaze jer od uhljeba ne mogu doći do posla kao i od politički podobnih. Ovo je tuga i žalost od života. Svaka godina sve je teža i gora. Koliko ja pratim, naši političari nisu zabrinuti kao i tajkuni. Njima je odlično. Čudi me da svećenik ne razumije mlade. Bi li on možda volio gledati mlade parove s djetetom kako prose i gladuju, da od države i crkve traže milostinju. Malo morgen. Ljudi su uzeli stvar u svoje ruke i otišli u zemlje gdje imaju potpunu sigurnost, gdje će praviti i odgajati svoju djecu i što je najvažnije, imat će redovnu plaću za svoj rad, a poslodavac će ih poštivati’, napisao je korisnik Facebook pod nadimkom Morski Pas.

Mnogi u komentarima kažu da je normalno da mladi pri odlasku u bolji život misle na sebe, a ne na, primjerice, biskupa Košića te dodaju kako mladi odlaze umjesto da u Hrvatskoj žive s roditeljima do 50. godine.

‘Međunarodna sramota biskupa Košića’

‘Pa ne kaže se badava popovi lopovi, a imaju milijunsku vrijednost u svojim privatnim posjedima, a još im država daje narodni novac i žive ko pijani grofovi i taj narod nazivaju izdajnicima, to je međunarodna sramota biskupa Košića!!!!’, smatra Darko Brkić.

 

(Global CIR/net.hr)

Komentiraj