SULTAN LAŽNOG PREDSTAVLJANJA! Erdogan poručio Trumpu: Ne možete nas kupiti svojim dolarima

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poručio SAD da ne mogu  kupiti glas Turske u UN-u po pitanju Jerusalema i izrazio nadu da će svijet održati lekciju Americi.

“Gospodine Tramp, ne možete kupiti vašim dolarima demokratsku volju Turske”, rekao je Erdogan, nakon što je predsjednik SAD-a Donald Tramp zaprijetio da će ukinuti pomoć zemljama koje podrže rezoluciju UN-a protiv SAD-a, prenosi Rojteres.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija održat će danas, na zahtjev arapskih i muslimanskih zemalja, hitnu vanrednu sjednicu o nacrtu rezolucije kojom se SAD pozivaju da povuku odluku o priznanju Jerusalema za izraelsku prijestolnicu.

“Nadam se i očekujem da SAD neće dobiti rezultat kakav očekuju (u UN-u) i da će svijet održati veoma dobru lekciju Sjedinjenim Državama”, rekao je Erdogan.

Inače Erdoganu koji bilježi pad popularnosti u zemlji i svijetu zbog ratnog poraza u Siriji i Iraku, te kraha turske ekonomije, pogotovo turizma, nakon obaranja ruskog aviona iznad Sirije, a kasnije i zbog insceniranog vojnog udara i hapšenja koja su uslijedila, odlično je došao spor oko Jerusalema kako bi skrenuo pažnju javnosti na sebe kao navodnog ‘globalnog igrača’.

Njemački mediji su nedavno primjetili kako se novim valom populizma Erdogan pokušava nametnuti muslimanskom svijetu kao njihov novi lider.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj