TEORIJA ZAVJERE ILI STVARNI PLAN? Trumpovi fanovi vjeruju da FBI priprema njegovo ubojstvo

Trumpovi fanovi uvjereni su kako dijelovi saveznih vlasti rade na skorom atentatu američkog predsjednika.

I dok Donald Trump ponavlja da ne namjerava otpustiti svog posebnog savjetnika Roberta Muellera, njegovi fanovi misle je predsjednik u opasnosti. Neki čak i vejruju kako postoji zavjera kojoj je cilj ubiti predsjednika, piše Mirror.

Demokrati su izrazili zabrinutost da bi Trump mogao dati otkaz Muelleru, koji istražuje navode o ruskom miješanju u američke izbore i mogućim dogovorima Trumpa i Moskve. Istražitelji iz Muellerovog tima javno su optuženi kako su unaprijed bili protiv Trumpa, te da se nezakonito prikupili desetke tisuća emaila.

Neobičan izraz

Ranije ovoga tjedna Ministarstvo pravosuđa je objavilo stotine poruka protiv Trumpa koje su razmijenili dvoje FBI službenika koji su ranije bili članovi Muellerovog tima. Među porukama između FBI agenta Petera Strzoka i njegove navodne ljubavnice, FBI odvjetnice Lise Page, našao se i izraz ‘polica osiguranja’ protiv Trumpa.

Komentator Fox Newsa Kevin Jackson pitao se što stoji iza tog izraza te je sugerirao kako je par u stvari raspravljao o planu atentata na Trumpa. Drugi sudionici panela odmah su uskočili rekavši da se takve stvari često iskrive na društvenim medijima, te je Jackson morao prizati kako navedene prijetnje nije vidio ni na kojem pouzdanom izvoru.

Komentator ‘osjeća’ približavanje atentata

No njegove je komentare ponovio desničarski teoretičar zavjere i Trumpov saveznik Alex Jones, koji tvrdi kako će jedini rezultat istrage o Rusiji biti puč Ministarstva pravosuđa.

“Uhvatili smo ih usred divovske, arogantne, bijesne prijevare, koju vodi, izgleda nekih 15 ljudi u Ministarstvu pravosuđa i FBI-u”, rekao je Jones. “Mislim da će krenuti s time i pokušati ubiti predsjednika. Mislim da će u slijedećih 30 dana pokušati izvršiti atentat. Jednostavno osjećam da će do napraviti, vidim ih sve zajedno, očajni su.”

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj