(VIDEO) ODRŽANA JAVNA TRIBINA ‘KUDA IDE BiH?’ Komšić: Ako im se ne suprostavimo, svi zajedno, odradit će ono što oružjem nisu uspjeli

Sinoć je u Ilijašu, u prepunoj kino dvorani, održana zajednička javna tribina DF-a i SDP-a BiH o temi: “Kuda ide Bosna i Hercegovina?”

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić je konstatovao da, ako se ovako nastavi, ako ista nacionalistička oligarhija ostane na vlasti, ne može biti siguran u kakvoj ćemo zemlji živjeti 2020. godine. „Ovi na vlasti jesu do sada neopjevana banda! Baš ih briga za narod! Jedini princip koji vlada je – daj meni”, izjavio je Komšić, što je popraćeno frenetičnim aplauzom.

Ovo je cirkus od zemlje, dodao je i naveo najsvježiji primjer. Naime, tekst nedavno tijesno usvojenog Zakona o akcizama, em je štampan na tri jezika (srpski, hrvatski, bosanski), em se tekstualno razlikuje. U verziji na srpskom jeziku, kako kaže Komšić: “Miletu je dato da raspolaže sredstvima prikupljenim od akciza, dok u druga dva teksta (čitaj: Federaciji BiH) sve pare idu na podračun namjenjen izgradnji cesta!“

Sada treba pitati gospodina Wigemarka, koji je zapravo od ta dva zakona na snazi!?“, kaže Komšić. „Ako im se ne suprostavimo, svi zajedno, i lijeve i građanske opcije, i sindikati i intelektualci, odradiće ono što oružjem nisu uspjeli, raščerećiće ovu zemlju. Mi to nećemo dozvoliti, ali imamo li i mi i vi hrabrosti i petlje da to uradimo, jer su ljudima kupili i uzeli dušu, pamet i ulili strah od promjena“ – upitao se Komšić i naišao na plebiscitarnu podršku svih prisutnih.

Naravno u toj borbi nas moraju voditi samo neukaljani ljudi, jer nas čeka teška bitka, zaključuje predsjednik DF-a.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj