BOJKOT IZRAELA SE NASTAVLJA: Novozelandska pjevačica Lorde otkazala nastup u Izraelu nakon otvorenog pisma njenih fanova

Novozelandska muzička zvijezda Lorde otkazala je koncert u Tel Avivu zbog poziva fanova da bojkotira Izrael zbog njegovog postupanja prema Palestincima.

Pjevačica je rekla da je otkazala nastup poslije “ogromnog broja poruka i pisama fanova”.

Mlada pjevačica i autorica pjesama, Lorde, koja je postala svjetski poznata sa hitom iz 2013 “Ruleri”, otkazala je planirani junski nastup u Tel Avivu. Koncert je prvobitno najavljivan kao finale njene turneje u 2018. godini.

Lorde je obznanila taj potez u izjavi poslatoj organizatorima koncerata u Izraelu u nedjelju.

Lorde, takođe poznata pod njenim imenom Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, rekla je da je dobila “ogroman broj poruka i pisama”, zbog čega je odlučila da otkaže nastup.

Otvoreno pismo aktivista

Ranije ove nedjelje, dvije aktivistice  Pokreta za bojkot Izraela pozvale su pjevačicu da otkaže nastup u otvorenom pismu.

Dvije žene iz Novog Zelanda, jedna Jevrejka, a druga palestinskog porijekla, rekle su da bi se održavanje koncerta u Tel Avivu “moglo protumačiti kao podrška” represivnoj politici izraelskog režima prema Palestincima.

 

(Global CIR)

Komentiraj