SAA POTISKUJE TERORISTE: Sirijska vojska probila linije terorista, ulične borbe u Beit Jinu

Snage SAA su osvojile nove teritorije južno od Damaska blizu Golanske visoravni koju je okupirao Izrael, vršeći dodatni pritisak na teroriste, javlja AP.

Sirijski mediji su objavili da su snage SAA osvojile tri područja koja su bila pod kontrolom Komiteta za oslobođenje Levanta, organizacije koja se povezuje sa Al Kaidom. Navedeno je da su sirijske snage samo 500 metara od hrama u kojem je sahranjen Sheikh Abdullah, velikodostojnik vjerske skupine Druza.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu ističe da su ‘pobunjenici’ sada opkoljeni u mjestu Beit Jin nakon desetodnevne ofanzive. Oni ističu da su u toku pregovori o evakuaciji pobunjenika u područje Idliba.  Jedini put ka naselju sada je u rukama SAA a teroristi očajničkim kontranpadima pokušavaju da ga povrate. Prema još nepotvrđenim izvorima SAA je već ušla u naselje i vode se žestoke borbe sa teroristima koji su predhodno odbili predaju.

Američka agencija AP navodi da je Izrael zabrinut napredovanjem sirijskih snaga i njihovih proiranskih saveznika prema njihovoj granici.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj