OTAC GA OBEĆAO UBITI AKO OPTUŽBE BUDU DOKAZANE: Zbog optužbi za krijumčarenje droge sin filipinskog predsjednika podnio ostavku

Sin filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea i dogradonačelnik Davaoa Paolo Duterte podno je ostavku zbog optužbi za umiješanost u krijumčarenje droge.

Nažalost, proživljavam nesretne situacije povezane s neuspjelim prvim brakom. Žrtva sam klevete zbog svima poznate svađe s kćerkom i zbog pominjanja mog imena u kontekstu krijumčarenja na carinskom terminalu“, kazao je mlađi Duterte u izjavi koju je prenio list “PhilStar”.

On negira sve optužbe o povezanosti s kineskim narko-klanom.

Duterteova 17-godišnja kćerka Isabelle Duterte nedavno je na društvenim mrežama objavila da se posvađala s ocem i da ju je on tukao.

Davao je najveći grad na otoku Mindanao i slovi za utvrdu porodice Duterte. Aktuelni predsjednik Filipina Rodrigo Duterte ranije je bio gradonačelnik tog grada, a trenutno tu funkciju obnaša njegova kćerka Sara Duterte.

Predsjednik Filipina Duterte pokrenuo je žestoku borbu protiv krijumčarenja droge tokom koje je ubijeno najmanje 3.000 osoba. Nedavno je kazao da će ubiti i sina Paola ako se dokaže da je bio umiješan u tu vrstu kriminala.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj