ČOVIĆU NEDOSTAJAO DODIK: SNSD je morao biti partner na razini BiH, to je i moja greška

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da će iduća godina u Bosni i Hercegovini biti potpuno obilježena izbornom kampanjom i krizama, ali da je moguće da se u toj kampanji poklope određeni interesi pa da se neke stvari i odrade ubrzano.

Govoreći o političkoj krizi u BiH on naglašava da je primarno napravljena greška pri formiranju vlasti te da to djelomično smatra i svojom greškom.

Da sam bio čvršći u svom stajalištu mi bismo imali potpuno drugačiju vlast. Kada kažem „čvršći“ onda mislim da smo se držali dogovora kojeg smo imali, da onaj ko formira vlast na nižim razinama nastavi formiranje vlasti prema vrhu. Drugim riječima, kada smo vidjeli kako se formira vlast po županijama, od tih stranaka trebala je nastati i Federalna vlada, a znate da smo prvo krenuli s jednim partnerom – DF-om, pa smo onda ušli u aranžman sa SBB-om, a danas vidimo da ni njih nemamo kao partnera. A s druge strane, kada se vidjelo da SNSD sa svojim partnerima formira vlast u RS-u, oni su morali biti partner i na razini BiH. Tada većina pitanja o kojima danas pričamo ne bi bila sporna. Imali bismo istu parlamentarnu većinu koja bi imala istovjetne interese po vertikali. Tu je velika greška načinjena, mi smo to spoznali i o tome više puta razgovarali – naglašava Čović i dodaje da je usprkos svemu zadovoljan rezultatima dužnosnika koji obnašaju vlast u ime HDZ-a i HNS-a.

 

(Global CIR/Vijesti.ba)

Komentiraj