OTVORENO PISMO SEJFUDINA TOKIĆA PREMIJERU I PREDSJEDNICI SKUPŠTINE KS: Ko je nalogodavac mog hapšenja od strane kriminaliziranog menadžmenta MUP-a Kantona Sarajevo

Predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić obratio se otvorenim pismom premijeru i predsjednici Skupštine Kantona Sarajevo, koje prenosimo u cjelosti.

Poštovani,
prošlo je više od godinu dana kada sam Vas javno upozorio na visok stepen kriminaliziranosti u strukturama sarajevske policije i povezanosti dijelova te policije sa srpsko-četničkim strukturama u manjem BH entitetu.I pored nespornih dokaza da su članovi menadžmenta -načelnici uprava u preko trideset slučajeva krivotvorili isprave ili namjerno iznosili neistinite podatke vi niste ništa ozbiljno učinili na sankcionisanju i krivičnom gonjenju počinilaca ovih krupnih zloupotreba službenih položaja, zamagljujući javnosti istinu tako što ste kriminalizirane načelnike uprava izmiješali na funkcijama koje su obavljali i sada obavljaju isti kadrovi.

Moje hapšenje 29.10.2017.uz određivanje jednomjesečnog zatvora od strane Općinskog suda te idavanje opšte potjernice je izvršeno na bazi krivotvorenog dokumenta koje su potpisali sadašnji komesar Mevludin Halilović, načelnik uniformisane policije Džafer Hrvat uz punu podršku Vahida Ćosića i Fahrudina Helaća sada takođe “važnih” načelnika, a svi oni samo godinu dana ranije imali su druge takođe “važne” funkcije u menadžmentu MUP-a KS. Opštinski sud u Sarajevu je nakon predočavanja dokaza o namjernom falisifikovanju službenih dokumenata od strane menadžmenta MUP KS poništio i rješenje o jednomjesečnom pritvoru, i opštu potjernicu i pustio me na slobodu. Ovu igru kriminaliziranog MUP KS iskoristila je srpsko-četnička policija u genocidu nastalom entitetu da na više mjesta spektakularno upada među bošnjačke povratnike tražeći me po nalogu sarajevske policije, mene koji stanujem dvadeset metara od policijske uprave koja je na čelu sa “vrsnim specijalcem” Helaćem izvršila hapšenje.ispred O.Š.”Isak Samokovlija” u koju upravo na nastavu odveo svog sina.

Tok suđenja za još dva protivzakonita hapšenja u Banjaluci 22.05.2015. i u Sarajevu od istih “načelnika” 21.10.1015. kao i niz dokumenata i saznanja do kojih sam došao nedvosmisleno pokazuje da su u sva tri slučaja isti naredbodavci sa političkim ciljem kriminaliziranja moje ličnosti te u totalitarnim režimima poznatim “slamanje političara”.

Skoro svakodnevno na granici pristojnost Premijer Vlade KS ponavlja kako su aktuelna Vlada (valjda što je on na njenom čelu) najbolja Vlada u historiji Kantona a to je vjerovatno i Skupština. Uočio sam i to, da kada novinari Konakovića nazovaju prvim čovjekom KS da on još dok to novinar izgovara marljivo klima glavom odobravajući sam sebi takav epitet. E pa Premijeru “najbolje Vlade ikad” i prvi “čovječe” Kantona meni kao građaninu si dužan odgovoriti: “Ko je u zajedničkom poduhvatu mog trostrukog hapšenja učestvovao iz tvoje vlasti ili tvoje stranke”.

Znate vi dobro da ću istrajati u dobijanju tog odgovora.Godinama si još kao zastupnik učestvovao u nadzoru rada MUP-a pa će ti biti lakše obezbijediti odgovor.Za kraj samo da kažem da u Sarajevu žive desetine ljudi koji su žrtve najgrublje torture tzv. sarajevske policije po nalogu otuđeni centara političke moći”, stoji u otvorenom pismu Sejfudina Tokića koje je objavio i na svom fb. profilu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj