UVRIJEĐENI PREDSJEDNIK! Vučić: ‘Kad u Hrvatskoj nemaju što raditi, kažu nešto protiv Srba’

‘U potpunosti su prema podacima našeg MUP-a izmislili međunacionalni karakter sukoba u Sonti’, uvjeren je Vučić. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova regiralo je u četvrtak notom na fizički napad na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti u vojvođanskoj Sonti, ali ju je srpska veleposlanica u Zagrebu Mira Nikolić odbila primiti, priopćio je Zrinjevac.

Incident i potez hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova komentirao je i srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

“U potpunosti su prema podacima našeg MUP-a izmislili međunacionalni karakter sukoba u Sonti. I što da radite, to je očito, kad u Hrvatskoj nemaju što raditi, kažu nešto protiv Srba. Ništa novo, ništa se tu promijenilo nije”, kaže Vučić.

Nije nezapaženo prošla niti izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako se u vrijeme blagdana ne bi trebale slati konfliktne poruke. “Ja sam mislio da su pričali o nekonfliktosti za blagdane pa su podnijeli protestnu notu za nešto što su izmislili. Ali neka rade svoj posao. Mi ćemo se truditi izbjeći konflikte. Ovima u Zagrebu očito smeta istina”, kazao je Vučić.

Srpska policija priopćila je u srijedu da napad na mladiće u Sonti nije nacionalno motiviran i da je identificirala počinitelje. Danas je i premijer Andrej Plenković na sjednici vlade osudio napad. “Pozivamo Srbiju da zaštiti svoje građane hrvatske nacionalnosti”, naglasio je premijer. O napadu na Hrvate u Sonti javnost je izvijestio Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov u utorak.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj