(VIDEO) OGLASIO SE I AUSTRIJSKI KLUB: Uhapšena dvojica nogometaša zbog skrnavljenja džamije u Kiseljaku

Na YouTubeu se pojavio snimak skrnavljenja fasade Čaršijske džamije u Kiseljaku.

Kao što se može i vidjeti sa snimka, dvojica mladića dovoze se automobilom, potom izlaze iz njega i iz neposredne blizine bacaju staklene pivske flaše na džamiju, na čijem su zidu nastala manja oštećenja.

Policija iz Kiseljaka za ovaj vandalski čin sumnjiči austrijske državljane, nogometaše Daniela Sudara (1998) i Dejana Ljubičića (1997).

Tokom protekle noći, policija je u Kiseljaku zaustavila i kontrolirala Mercedes kojim je upravljao Sudar, a u vozilu se s njim nalazio i Ljubičić.

Nakon provedene kriminalističke obrade, osumnjičeni su priznali krivicu. Protiv Sudara i Ljubičića poduzimaju se zakonom propisane radnje i mjere.

Obojica nogometaša igraju u austrijskoj ligi. Ljubičić nastupa za Rapid, a Sudar za petoligašku ekipu Nojštat II.

Oglasio se Rapid

Povodom ovog incidenta, oglasio se i Rapid iz Beča, klub u kojem Dejan Ljubičić igra, a Austrijanci su najavili kaznu za svog igrača.

– Ovaj incident jednostavno mora biti kažnjen. Takvo ponašanje je apsolutno neprimjereno za igrača koji nosi dres Rapida. Također, razgovarat ćemo s Dejanom nakon povratka s odmora, te ćemo ga i kazniti zbog onoga što je napravio. To je bilo užasno ponašanje, ne uklapa se u Ljubičićev život i više nećemo tolerirati takve stvari – rekao je austrijskim medijima sportski direktor Rapida Fredi Bikel (Fredy Bickel).

Sudar i Ljubičić posjetili Medžlis IZ-a i izvinili se zbog napada

Državljani Austrije su priznali izvršenje krivičnog djela te su danas posjetili Medžlis Islamske zajednice u Kiseljaku s namjerom da se izvine za nedjelo koje su napravili.

Oni su razgovarali s glavnim imamom u Kiseljaku Kenanom ef. Bajrićem i predsjednikom Medžlisa Nerminom Megremićem, koji su prihvatili njihovo izvinjenje.

Mladići su izrazili kajanje zbog vandalskog čina te su u razgovoru rekli da su napravili veliku grešku. Dodali su da inače ne piju alkohol, da su uzorni sportisti, kao i da imaju prijatelje Bošnjake.

Bajrić i Megremić su im poručili da ne ponavljaju ovakva djela, jer to ne pomaže poboljšanju odnosa.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Najgore je da se ne bi izvinili ali moraju jer su sportisti u stranoj zemlji.Sta znaci to kako imaju prijatelje Bosnjake kojima, eto slucajno, ruse bogomolju. Zasto objavljujete ovakve i slicne hipokrizije. Treba reci da su decki nacionalisti, odgojeni su tako a ne zele razmisljati vlastitom glavom. Lakse je slijediti krdo idiota.

    Reply

Komentiraj