NA PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA: Određen pritvor hrvatskom veroučitelju koji je pozivao na nasilje i mržnju

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio je pritvor veroučitelju Krešimiru Bagariću nakon što je to predložilo Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu.

HRVATSKI NASTAVNIK uči decu da Srbe treba NABIJATI NA KOLAC! Učitelj ekstremista širi mržnju među đacima!

Portal Index.hr objavio je 21. decembra audio-snimak na kojem veroučitelj Bagarić učenicima na času govori da treba streljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, za Hrvate govori da su “nezahvalna stoka, debili, kreteni”, tvrdi da su Mladićevi zločini nad Bošnjacima bili opravdani, “a mi imamo duduke”. Veroučitelja je tokom njegovog ispada snimio učenik škole.

Direktorka zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca u kojoj se to dogodilo Ljiljana Klinger izvjestila je da je pokrenula proceduru vanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelja Bagarića, navodi Hina.

Ranije je izjavila da je šokirana objavljenim snimkom i osudila ponašanje vjeroučitelja, ocijenivši kako je riječ o zloupotrebi položaja učitelja, kao i da stavovi koje je iznio “nisu u skladu ni s građanskim niti s humanim načelima, a poziv na linč i govor mržnje su za svaku osudu”.

Ministarka obrazovanja Blaženka Divjak među prvima je reagovala poručivši da je šokirana otkrićem snimka u kojem se otvoreno propagira govor mržnje i najavila istragu o tom slučaju. Od vjeroučiteljevh izjava ogradila se i Kancelarija za vjeronauku u školi Zagrebačke nadbiskupije.

(VIDEO) UČENICI SNIMILI VJEROUČITELJA U ZAGREBU: “Srbima treba nabiti glave na kolac, Mesića i Pusićku strijeljati, a ‘đeneral Mladić’ je bio u pravu za srpske interese”

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj