DOČEK NA OTVORENOM: Evo kako se proslavlja Nova godina u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu

Širom regiona upriličena su slavlja na otvorenom, a najsvećanije je u glavnim gradovima Sarajevu, Zagrebu i Beogradu.

Sarajevo u znaku Čolinog koncerta

Na Marijin Dvoru u Sarajevu počeo je novogodišnji dernek u Sarajevu nastupom DJ Drop Department.  Pred nekoliko hiljada posjetilaca ispred SCC-a koji su sa nestrpljenjem očekivali nastup Zdravka Čolića,uživali su i stari i mladi.

Sa otpjevanom pjesmom, svakom minutom sve više ljudi se skuplja, a za očekivati je da će zahvaljujući Čolinim hitovima do ponoći atmosfera biti na vrhuncu. Svi posjetitelji će uživati u hitovima Čole, a koncert će trajati i u prvim satima 2018. godine. Kulminacija proslave bit će i fantastični vatromet sa krova hotela Holiday.

U Zagrebu slavlje na sedam lokacija

Uz glavnu proslavu na Trgu, Zagrepčani i njihovi gosti mogu birati između još šest lokacija na otvorenom – od Fuliranja gdje će se moći zabaviti uz hitove ’80 i ’90-ih, a kasnije i bend Ljetno kino do cijelog Štrosmajerovog šetališta gdje će svatko moći pronaći nešto za svoj ukus. Izvodit će se sve od rock i pop hitova do jazza.

Na glavnom Trgu bit će za svakoga ponešto. Svirka je počela  21:30, a prvi na pozornicu izlaze Gazde, nakon kojih će Zagrepčane i njihove goste zabavljati Doris Dragović, koja će ih i uvesti u Novu godinu.

U ponoć slijedi spektakularan vatromet, a novogodišnja zabava nastavlja se uz Tončija Huljića i njegovu Madre Badešu, dok će nastup na otvorenom zaokružiti Vatra. Puni će biti i zagrebački restorani i klubovi, a cijene su doista širolike – od nekoliko stotina kuna, pa čak do deset tisuća kuna, koliko ćete morati izdvojiti u jednom restoranu ako se u ponoć želite počastiti kavijarom.

Inače, policija je za novogodišnju noć pojačala broj službenika. 

Luda noć u Beogradu

Centralna proslava Nove godine na beogradskim ulicama održava se ispred Narodne skupštine. Koncert je otvorila “Balkanika”, nastupa i “Riblja čorba”, a pred ponoć počinje koncert Ace Lukasa sa kojim će brojna publika pred binom ući u 2018. godinu.

Beograđani i turisti su spremni za dobar provod. U međuvremenu, novogodišnja atmosfera obilježila je i “muzički sat” fontane na Slaviji.

(Global CIR/Agencije)

 

 

Komentiraj