TWITTER BLOKIRAO ČELNICU KRAJNJE DESNOG AfD-a: Povod je bila njezina objava o muslimanima

Prva se pod udarom novog, iznimno strogog njemačkog zakona o društvenim mrežama našla dopredsjednica krajnje desne stranje AfD Beatrix von Stroch nakon što je u novogodišnjoj noći na Twitteru napisala antimuslimansku objavu.

Novi i iznimno rigorozni njemački zakon o društvenim mrežama koji previđa kazne i do 50 milijuna eura ako se neprimjereni sadržaji poput govora mržnje ili lažnih vijesti žurno ne uklone, već se počeo provoditi. Zakon je, inače, stupio na snagu u listopadu, no vlada je dala tri mjeseca za prilagodbu novim propisima, pa se zakon u praksi počeo primjenjivati s prvim danom ove godine.

“Barbarske horde muslimanskih silovatelja”

Prva koju je taj zakon ‘dokačio’ dopredsjednica je krajnje desne političke stranke AfD (Alternativa za Njemačku) Beatrix von Stroch, zastupnica u njemačkom Bundestagu i bivša europarlamentarka. Njoj je, piše CNN, Twitter blokirao korisnički račun zbog antimuslimanske objave.

Ona je u novogodišnjoj noći na Twitteru objavila da se njemačka policija blago odnosi prema “barbarskim hordama muslimanskih silovatelja”. Osim na njemačkom, ona je  svoju poruku tvitnula i na arapskom, engleskom i francuskom jeziku.

Drugi članovi AfD-a žurno obrisali svoje objave

Nakon što joj je korisnički račun blokiran, drugi članovi AfD koji su joj iskazali podršku, ubrzo su obrisali svoje slične objave.

AfD je na izborima u rujnu prošle godine po prvi pita ušla u Bundestag i odmah postala treća politička stranka po broju osvojenih mandata. Ujedno su prva krajnje desna stranka koja je ušla u njemački parlament od 1961. godine.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj