POLICAJCI KOJI SU NAŠLI BEBU U KONTEJNERU: ‘Nije plakala, nije gugutala, ništa… Obgrlio sam je i umotao da je ugrijem’

Vjeruje se kako je djevojčica bačena u kontejner odmah nakon što je njezina majka otpuštena iz bolnice, a zahvaljujući brzoj reakciji građana i policije beba je prebačena u bolnicu.

Dva mlada sarajevska policajca, Adnan Turčalo i Midhat Hodžić, u novogodišnjoj su večeri našli novorođenče u kontejneru. Policija je prijavu zaprimila oko 18 sati kada su građani iz jednog od dvaju kontejnera u ulici Koševo čuli neobične zvukove koji su ih asocirali na dječji plač.

Pretragom kontejnera policajci su pronašli nekoliko dana staru djevojčicu umotanu u ručnik. ‘Nisam mogao vjerovati što vidim, čvrsto sam je zgrabio i izvukao iz kontejnera’, rekao je Turčalo.

Djevojčica, kažu, nije plakala.

‘Upaljeno grijanje u automobilu, držim je na krilu. Ne plače, ne guguće, ništa… Obgrlio sam je rukama i umotao da je zagrijem’, rekao je za policajac Midhat Hodžić.

Liječnici koji su pregledali djevojčicu utvrdili su da se radi o bebi starosti od dva do pet dana te da je izvrsnog zdravstvenog stanja. Zadržana je u bolnici na promatranju, a dok se ne obave sve nužne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalni rad.

Kako su mediji danas javili nesavjesna majka koja je bacila bebu u kontejner je uhapšena.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj