SNAŽNA EKSPLOZIJA: Bratanica Ramuša Haradinaja ranjena u eksploziji u Švedskoj

U eksploziji bombe u utorak u švedskom gradu Helsingborgu, ranjena je kćerka bivšeg komandanta OVK Nasima Haradinaja, navode tamošnji mediji.

Jaka eksplozija u stanu ranila je Arijanu Haradinaj, koja radi kao medicinska sestra u ovom gradu i priprema se za studije u Švedskoj, prenosi “Gazeta ekspres”.

Kosovska novinska agencija Kosovapres pitala je Arijaninog oca, Nasima Haradinaja, da li je napad povezan sa njegovim političkim aktivnostima.

“Eksplozija u zgradi je teroristička akcija bez obzira na to koji je cilj napada. Ne želim da spekulišem o motivima napada i na švedskim vlastima je da istraže i riješe slučaj”, rekao je Nasim Haradinaj, koji rukovodi Udruženjem veterana OVK.

Nakon medicinskog zbrinjavanja u bolnici, švedska policija je prebacila Arijanu na bezbjedno mjesto.

Arijanin otac, Nasim Haradinaj, amidžić aktuelnog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, bio je jedan od inicijatora peticije koju su nedavno pokrenuli veterani OVK, a koji su tražili izmjene Zakona o specijalizovanim komorama i specijalnom tužilaštvu – međunarodnom sudu za ratne zločine koji će se baviti navodnim zločinima bivših pripadnika OVK.

Veterani OVK podnijeli su peticiju Skupštini, tražeći od suda da istraži sve zločine počinjene na Kosovu, a ne da goni i sudi samo Albancima, navodi portal “Kossev”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj