VELIKI PRODOR SAA U IDLIBU: Za samo 24 sata oslobođeno 50 kilometara kvadratnih teritorije

Bio je ovo težak početak nove godine za teroriste na jugoistoku Idliba, budući da njihove snage i dalje gube velike dijelove teritorija predajući ga  Sirijskoj arapskoj armiji (SAA) u regiji. Predvođeni svojim elitnim sTigar nagama , SAA  je od ponedjeljka zarobila više od 50  kvadratnihkilometara teritorija u jugoistočnom Idlibu.


Većina dobitaka Sirijske armije došla je danas poslijepodne, nakon raspada Hay’at Tahrir Al-Shamove prve linije obrane oko grada Al-Zarzur. Uz sirijsku vojsku koja je brzo napredovala prema džihadskim uporištima Kana Šeikhouna i Kafr Zite, Hay’at Tahrir Al-Sham izdao je poziv za pomoć nekoliko srodnih skupina u provinciji Idlib.

Tek jučer, militantni aktivisti su izvijestili da je militantna skupina Faylaq Al-Sham, stigla da pomogne svojim džihadskim saveznicima da vrate sirijske vojske sa jugoistočnog Idliba. Unatoč pojačanju, vrlo je malo vjerojatno da će džihadski pobunjenici moći odbiti potencijalni napad Sirijske armije prema vojnoj zračnoj luci Abu Dhuhour u istočnom Idlibu.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Ne znam je li vam Google translate prevodi, ali ako su zarobili te kilometre, onda su robovlasnici a kilometre treba osloboditi od zarobljavanja.

    Reply

Komentiraj