KINESKI PREDSJEDNIK PORUČIO VOJNICIMA DA SE NE BOJE SMRTI: Ovako izgleda postrojavanje najveće armije svijeta

Kineska armija objavila je impresivan snimak postrojenih jedinica u provinciji Hebei, gdje im se obratio predsjednik Si Đinping. Đinping je vojnicima poručio da “uvijek budu spremni za borbu i sigurno je da će pobijediti”, kao i da se ne plaše “ni smrti, ni poteškoća”.

Oružane snage su se okupile na više od 4.000 lokacija u Kini kako bi slušale govor vrhovnog komandanta, a zatim su se svi, okrenuti ka crvenoj zastavi, zakleli da će odlučno ispunjavati sve Sijeve naredbe. Kineska Narodna oslobodilačka vojska najveća je stajaća vojska na svijetu, sa blizu 2.183.000 pripadnika oružanih snaga.

Vojska je podijeljena u pet rodova — mornaricu, kopnene, vazduhoplovne, raketne snage i strateške snage za pružanje podrške. Smatra se da je vojska vrlo dobro utrenirana i opremljena, naročito u kontekstu velike modernizacije koja se sprovodi posljednjih godina.

Napeto na Dalekom istoku

‘Ovo je prvi put od utemeljenja države da su upute vojsci došle od predsjednika Centralnog vojnog komiteta i to pokazuje da je poboljšanje borbene spremnosti sada strateška misija kineske vojske’, rekao je umirovljeni general Xu Guangyu.

Ova smotra održana je u jeku napetosti na relaciji Pjongjang-Washington te nakon što je američki predsjednik rekao da ima ‘veći i jači nuklearni gumb’ od Kim Jong Una.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj