TRUMPOV SAVJETNIK: Rusi bili aktivni i u Crnoj Gori

Savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika SAD Herbert Rejmon Mekmaster (Raymond McMaster) kazao je da je neophodno razotkriti destabilizirajuće aktivnosti Rusije, navodeći dešavanja u Crnoj Gori kao primjer utjecaja zvanične Moskve.

Slikovni rezultat za RAYMOND MC MASTER

On je u intrevjuu Glasu Amerike ponovio da su se Rusi miješali u američke izbore što je, kako je naveo, javno saopćio i predsjednik Tramp (Trump), te da su bili veoma aktivni i u Evropi i drugim područjima.

 Nedavno na francuskim izborima, na španskom referendumu u vezi s Katalonijom, vidimo da su već aktivni u Meksiku. U Crnoj Gori su pokušali podstaći državni udar. Zbog toga je razotkrivanje ruske destablizirajuće kampanje veoma važan prvi korak i jedno od najvažnijih rješenja. Kada svi vide koje su im namjere, onda oni gube značajan dio moći da podstiču nedostatak povjerenja i da okreću zajednice jedne protiv drugih – naglasio je Mekmaster, navodeći da zvanična Moskva na ostale države utječe “upotrebom dezinformacija, propagande i društvenih medija kako bi time izazvala podjele u društvu”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj