TRUMPOVI NE MISLE IZ BIJELE KUĆE: Ivanka Trump sa suprugom dogovorila da se kandiduje za predsjednicu Amerike

Knjiga “Fire and Fury: Inside the Trump White House” Michaela Wolffa temelji se na više od 200 intervjua s predsjednikom i istaknutim osobama unutar i izvan administracije. Između ostalog, uključuje dogovor između Trumpove starije kćerke i njenog supruga. “Njih dvoje su napravili ozbiljan dogovor – ako se nekada u budućnosti ukaže prilika, Ivanka će se kandidovati za predsjednicu”, navodi se u priči objavljenoj u njujorškom časopisu prilagođenoj Wolffovoj knjizi, bez otkrivanja izvora.  “Prva predsjednica ne bi bila Hillary Clinton, to bi bila Ivanka Trump”, šalila se navodno Ivanka.

U knjizi je opisan i odnos između Stevea Bannona i Ivanke i njenog supruga. Inače, Bannon je Ivanki dao nadimak Javanka.  “Glava svih loših odluka bila je Javanka”, kazao je Bannon za Vanity Fair u decembru.  Trump je u srijedu kazao da Bannon više nema nikakve veze s njim i njegovom funkcijom. “Kada je dobio otkaz, nije izgubio samo posao, izgubio je pamet“, poručio je Trump.

O potencijalnoj političkoj budućnosti Ivanke Trump u svojoj knjizi “Raising Trump” pisala je i njena majka Ivana koja je navela da bi se Ivanka mogla kandidovati za 15 godina.  “Ko zna, možda jednog dana ona bude prva žena i židovka Potus“, napisala je Ivana.  Bijela kuća je žestoko reagovala na navode u Wolffovoj knjizi.

“Ova knjiga je ispunjena lažnim i obmanjujućim navodima pojedinaca koji nemaju ni pristup niti utjecaj u Bijeloj kući. Učestvovanje u knjizi koja se može okarakterisati samo kao tabloidno smeće je očajan pokušaj pojedinaca da budu bitni”, kazala je Sarah Sanders.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj