VRIJEME JE ZA ‘KRIPTORUBLJU’? Rusija ima novi način za izbjegavanje sankcija

Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je nalog da se počne izrada kriptorublje, piše Financial Times, pozivajući se na činovnika iz Moskve.

Rublja

Putin je siguran da će državna kriptovaluta da pomogne da se zaobiđu američke sankcije. Kriptovalute će omogućiti da se izvedu finansijske operacije u rubljama i u isto vrijeme da se izbjegnu sankcije koje ograničavaju mogućnosti da se privuku investicije, navodi se u saopštenju. 

Međutim, u magazinu se navodi da je pojava kriptorublje dugoročni cilj. Putin je nakon sastanka sa jednim od osnivača projekta Etereum Vitalikom Buterinim postavio Vladi zadatak da se izgradi baza za regulisanje tržišta digitalnih valuta i blokčejna.

Nakon toga, savjetnik ruskog predsjednika za ekonomska pitanja Sergej Glazjev je predložio da se napravi kriptorublja. „Možemo da računamo na naše kontraagente po čitavom svijetu, ne obraćajući pažnju na sankcije“, rekao je on na nedavnoj sjednici Vlade.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Bojan Runtić

    Obavezno objavite ,kad se stvori ruska kriptovaluta, pa da kupimo bar jedan novčić,dok je jeftin na početku,pa da ga prodamo kad odleti u nebo 🙂

    Reply

Komentiraj