BESPLATAN JAVNI PRIJEVOZ: Makedonija na sve načine pokušava smanjiti zagađenost vazduha

Makedonska vlada je, u okviru vanrednih mjera za borbu protiv visokog nivoa zagađenosti vazduha, danas odlučila da javni prijevoz bude privremeno besplatan za sve građane Skoplja, a da trudnice i stariji od 60 godina ne moraju ići na posao.

Skoplje

Vlada u Skoplju je objavila da je zagađenost četiri puta veća od dozvoljene granice, navodeći da je odlučila da kamionima zabrani ulazak u grad. Takođe se navodi da trudnice i ljudi stariji od 60 godina ne moraju da idu na posao. Mjere će biti na snazi dok se zagađenost ne smanji.

Svake zime Skoplje ima velikih problema sa zagađenjem, što je rezultat emisije štetnih gasova industrije, grijanja na drva i izduvnih gasova koje izbacuju stari automobili, navodi AP. U više gradova Makedonije već nekoliko dana je na snazi crveni alarm zbog zagađenosti vazduha, a najzagađeniji su Strumica i Skoplje.

Visoke vrijednosti zagađenosti zabilježene na svim mjernim stanicama u Skoplju. Visoka zagađenost vazduha je zabilježena i u Bitolju, Tetovu, Kumanovu, Kavadarcima…

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj