STRAHUJU OD INCIDENATA! HEP objavio natječaj za posao: Traže se naoružani zaštitari kao pratnja pri isključivanju struje stanarima u dugovima

HEP – Operator distribucijskog sustava Elektre Zagreb preko natječaja traži zaštitare koji bi njihovim zaposlenicima bili pratnja kada isključuju struju korisnicima koji ne podmiruju račune, piše Poslovni dnevnik. 

HEP objavio natječaj za posao: traže se naoružani zaštitari kao pratnja pri isključivanju struje stanarima u dugovima

Ta usluga po njihovim procjenama vrijedna je 4,14 milijuna kuna bez PDV-a, a okvirni sporazum sa zaštitarskom agencijom sklopili bi na rok od 12 mjeseci. Naoružana pratnja za njihove zaposlenike na terenu, ističu u HEP-u, nije neuobičajena. Spomenuti natječaj redovno se provodi zbog potrebe za uobičajenim, stalnim zaštitarskim uslugama u poslovnim zgradama i postrojenjima HEP-Operatora distribucijskog sustava Elektre Zagreb, koja je po broju korisnika i najveća u Hrvatskoj, dodali su u HEP-u. 

Tvrde kako je u natječaju mogućnost da se u slučaju potrebe ista zaštitarska kuća može koristiti i za zaštitu djelatnika u slučajevima potencijalno incidentnih situacija kod iskapčanja dužnika. Doduše, kako dodaju, takve situacije rijetko se događaju. Većina kupaca koji se nađu u poteškoćama i kasne s plaćanjem računa prema njihovim riječima korektno postupa prilikom opomena i upozorenja o isključenju, premda postoji i manji dio kupaca koji znaju vrlo burno verbalno reagirati, no u pojedinim slučajevima i fizički.

Upravo zbog potonje navedenog, svojim djelatnicima nastoje i osigurati fizičku zaštitu. Konkretnije informacije o broju iskapčanja i iznosima neplaćenih računa u HEP-u nisu bili u mogućnosti dati jer se, prema njihovu pojašnjenju, u najvećem broju slučajeva iskapčanje provodi na zahtjev opskrbljivača, kako iz grupe HEP, tako i onih izvan njihove grupacije, piše Poslovni dnevnik. 

 

(Global CIR/PD)

1 Komentaron this Post

  1. Mirjana

    Koliko ce se novaca potrositi za zastitare,mogli bi se pokriti dugovi potrosaca koji ne mogu platiti troskove struje.

    Reply

Komentiraj