(VIDEO) RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE POTVRDILO: Teroristi koristili bespilotne letjelice za napad na vojne baze u Siriji

Teroristi su za napade na rusku zračnu bazu Hmeimim i pomorsku bazu Tartus u zapadnoj Siriji koristili trinaest naoružanih bespilotnih letjelica Rusija je u ponedjeljak objavila da su militanti koristili bespilotne letjelice kako bi u subotu napali njihove morske i zračne baze u Siriji, prenose ruske novinske agencije.

Rusko ministarstvo odbrane reklo je kako ti napadi nisu rezultirali ljudskim žrtvama ili materijalnom štetom. Korišteno je trinaest naoružanih bespilotnih letjelica koje su napale zračnu bazu Hmeimim i pomorsku bazu Tartus u zapadnoj Siriji, pišu agencije.

U drugom napadu poginula dva ruska vojnika

Ministarstvo je prošlog tjedna priopćilo kako su u napadu minobacačima u Hmeimimu poginula dva pripadnika ruskog vojnog osoblja.

Moskva se u sirijski sukob uključila zračnom kampanjom u rujnu 2015., na strani predsjednika Bašara al-Asada. Ruska vojska je 12. prosinca počela djelomično povlačenje svojih snaga nakon dvogodišnje intervencije. U Siriji će zadržati svoj ured za mirenje zaraćenih strana, tri bojne vojne policije te dvije baze napadnute u subotu, otkrio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj