ČOVJEK RATA! Erdogan zaprijetio SAD-u: Uništit ćemo kurdsku vojsku, operacija u Afrinu samo što nije počela!

„Pogranične snage bezbjednosti“ koje formiraju SAD na sjeveru Sirije prijete nacionalnoj bezbjednosti Turske i biće uništene u začetku, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Erdoan zaprijetio Amerikancima oštrije nego ikad

„Sada Amerika pored naših granica stvara terorističku vojsku koja prijeti bezbjednosti Turske. Naš zadatak je da se uguši ova vojska, prije nego što se uopšte rodi. Ako SAD žele da sarađuju sa tim divljim stvorenjima — to je njihova stvar. Međutim, mi to nećemo dozvoliti“, rekao je Erdoan u Ankari.

On je naveo da će turska vojska nastaviti sa granatiranjem pozicija snaga kurdske policije u Afrinu.

„Naše Oružane snage će u bliskoj budućnosti, nadam se, riješiti problem u Afrinu. Operacija tamo može da počne u svakom trenutku“, dodao je turski lider.

Kako je ranije saopštio listu „Defence Post“ zvanični predstavnik koalicije na čelu sa SAD o borbi protiv DAIŠ-a, koalicija se založila za stvaranje takozvanih „pograničnih snaga bezbjednosti“ na teritoriji pod njenom kontrolom. Prema njegovim riječima, koalicija radi zajedno sa Sirijskim demokratskim snagama na formiranju i obuci novih „pograničnih snaga bezbjednosti“. U ovom trenutku obuku prolazi oko 230 osobe, konačni cilj je stvaranje snaga od 30.000 ljudi.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj