OBJAVLJENE PRVE POLICIJSKE FOTOGRAFIJE MLADOG UBOJICE: ‘Pukao je nakon obiteljske tragedije koja se dogodila prošle godine…’

Nikolas Cruz (19) iz ureda šerifa u okrugu Broward na Floridi izašao je odjeven u bolničku uniformu nakon što je noć proveo na ispitivanju. Prije toga je mladić počinio masakr u školi gdje je pucao i pritom ubio 17 osoba zbog čega bi mogao biti osuđen na smrtnu kaznu, piše Daily Mail.

Mladić je posjedovao automatsku pušku AR-15. Radi se o tinejdžeru problematične prošlosti koji je nedavno izgubio majku koja ga je posvojila. Vlasti i dalje ne daju više detalja o Cruzu ili potencijalnim motivima masovnog ubojstva koje je počinio. Jedino što su objavili jest da je mladić izbačen iz srednje škole Marjory Stoneman Douglas koju pohađa oko tri tisuće učenika.

Neobično ponašanje

Vlasti trenutačno revno pregledavaju njegove profile na društvenim mrežama kako bi pokušali doznati što ga je nagnalo na stravičan masakr. Sheriff Israel navodi kako su neke od stvari koje je napadač objavljivao bile ‘vrlo uznemirujuće’. Učenici koji su ga poznavali opisali su ga kao nestabilnog tinejdžera čije je čudno ponašanje ostale natjeralo da se prestanu družiti s njima.

Žena koja je posvojila Cruza preminula je od gripe u studenome prošle godine, dok je njezin muž prije nekoliko godina umro od srčanog udara. Oni su posvojili Nikolasa i brata Zacharyja dok su još bili bebe. Dječaci su nakon smrti majke bili na brizi obiteljske prijateljice Barbare Kumbatovich u Lond Islandu. Cruz je ondje bio nesretan pa je tražio da se preseli u prijateljevu mobilnu kućicu na sjeverozapadu Browarda. Odvjetnik obitelji tvrdi kako su znali da Cruz posjeduje oružje, no i da je dogovoreno da ono stoji zaključano u ormaru. Ipak, mladić je imao ključ za njega. Obitelj kod koje je živio je u šoku i shrvana, no surađuju s vlastima.

Cruz je iz škole izbačen prošle godine jer se potukao s novim dečkom svoje bivše djevojke prema kojoj je, kaže 17-godišnja Victoria Olvera, bio dosta nasilan. ‘Ako je već netko morao ovo učiniti, mislim da bismo se svi složili da će to učiniti upravo Cruz’, rekla je te dodala da su se djeca čak i šalila s tom idejom. ‘Izgleda da smo ovo predvidjeli, to je ludo’, rekla je.

Opsjednut oružjem

Drugi kolega ispričao je kakve je stvari Cruz objavljivao na društvenim mrežama. ‘Sve što je objavljivao je bilo o oružju. To je bolesno’, rekao je 17-godišnji učenik škole. Drugi je dodao kako je napadač imao mentalne poremećaje koje su odrasli ignorirali.

‘Na Instagramu je objavljivao fotografije životinja koje je ubio na okrutan način, a fizički je napao i jednog mog prijatelja’, rekao je jedan učenik.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj