DIPLOMATSKI SKANDAL U LIBANU! Pored toga što je dugo čekao, Tilerson je postavljen na nižu stolicu, a nije bilo ni američke zastave…

U zapadnim je medijima odjeknuo diplomatski skandal koji se odigrao tokom posjete američkog državnog sekretara Reksa Tilersona glavnom gradu Libana, Bejrutu.

Svi uticajniji mediji na Zapadu objavili su snimak Reksa Tilersona u neprijatnoj situaciji u kojoj se našao tokom posjete Bejrutu, a pred razgovor sa libanskim šefom diplomatije Gebranom Basilom i predsjednikom Mišelom Aounom, nekadašnjim libanskim generalom.

Mediji uglavnom naglašavaju činjenicu da je Tilerson bio primoran dugo  čekati i  sjesti na stolicu prekoputa praznog mjesta koje je bilo namijenjeno Aounu, ali, vjerovatno da bi spriječili potpuno poniženje američkog šefa diplomatije, izostavili su veliki broj detalja koji, na sreću, nisu promakli internet aktivistima.

Treba napomenuti i da je kancelarija libanskog predsjednika odlučno odbacila tvrdnje Zapadnih medija o “odstupanju od diplomatskog protokola” i da je sastanak počeo u dogovoreno vrijeme.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj