MLADA I USPJEŠNA: Azra Hadžić-Bećirspahić izabrana za predsjednicu KO SBB-a Unsko-sanskog kantona

Azra Hadžić-Bećirspahić prije dva dana izabrana je za predsjednicu Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnosti Unsko-sanskog kantona. Na izbornoj sjednici Skupštine KO SBB-a USK, Hadžić-Bećirspahić je dobila 21, a njen protukandidat Admir Mušanović 10 glasova, dok je jedan glas prisutnih delegata bio nevažeći.

Azra Hadžić-Bećirspahić izabrana za predsjednicu KO SBB-a Unsko-sanskog kantona (FOTO/VIDEO)

Hadžić-Bećirspahić je za predsjednicu kandidirao Gradski odbor SBB-a Bihać, a Mušanovića Općinski odbor SBB-a Sanski Most.

– Radit ćemo transparentno i u fokusu našeg djelovanja bit će borba protiv korupcije, zloupotrebe funkcija i odlaska mladih iz države. Vjerujem da ćemo odgovornim i predanim radom ostvariti zacrtane ciljeve i napraviti nove iskorake na predstojećim općim izborima – kazala je za medije Hadžić-Bećirspahić nakon imenovanja na funkciju predsjednika SBB-a Unsko-sanskog kantona.

Hadžić-Bećirspahić je poslanica u Parlamentu Federacije BiH, a obnašala je i funkciju predsjednika Gradskog odbora SBB Bihać.

Iako je najvaljen, predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić otkazao je posjetu Bihaću i prisustvo na današnjoj sjednici USK. Kako su kazali iz SBB USK, SBB BiH je isti dan održao konferenciju za medije u Sarajevu na kojoj je bilo riječi o aktuelnim političkim dešavanjima u našoj zemlji, a na istoj se obratio predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj