BITKA ZA NASLJEDSTVO ZAVODLJIVOG ROKERA: Kome će pripasti milioni Johnnya Hallydaya?!

Nasljedstvo Jean-Philippea Smeta poznatijeg kao Johnny Hallyday nije malo. Eksperti su proračunali da se radi o gotovini od 100 milijuna eura ali i dodatnim prihodima od autorskih prava, iznajmljivanju luksuznih vila čiji je bio vlasnik ili unosnoj prodaji suvenira. Zvanično, galski rocker koji je preminuo sa 74 godine prije dva mjeseca, sav imetak je ostavio četvrtoj supruzi, nekadašnjoj manekenki, 43-godišnjoj Leateciji Boudou i njihovim usvojenim kćerima Jade i Joy.

Sylvie, Adéline, Babette i Laeticia…zvanične supruge zavodljivog rockera

To je imalo za poslijedicu da njegova biološka naslijednica, 34 godišnja glumica Laura Smet koja je i kćerka čuvene galske, veoma omiljene i poznate filmske i teatarske umjetnice Nathalie Baye, podnese optužnicu kojoj se pridružio njezin 53 godišnji polubrat David, glazbenik i kompozitor, čija je majka Sylvie Vartan.

Piše: Džana Mujadžić

Dvoje starije djece su sasvim isključeni iz testamenta, napravljenog u Californiji po tamošnjem važećem zakonu, dok galsko pravo odobrava biološkim nasljednicima polovicu imovine. Borba za nasljedstvo francuskog pjevača će vjerovatno biti  duga i komplicirana jer je on od 2004. godine davao svaki mjesec Lauri rentu od 5000 eura, a kupio joj je i dva velika stana u ulicama Bonaparte i Cherche-Midi, smještenim u najskupljem šestom okrugu Grada Svjetlosti. David koji je ocu napravio hvaljen album prije nekoliko godina, odrastao je u Los Angelesu sa majkom i njezinim drugim suprugom, rediteljem Tonyjem Scottom.

Nakon boravka u Parizu trenutno živi u Portugalu, sa novom suprugom. Njemu je otac poklonio veliku vilu u 16. okrugu Pariza, u kojoj bivša manekenka posjeduje osobne investicije. Laeticija je u poslijednjim mjesecim pjevačevog života postala vlasnica njegovih brojnih dobara.

Predsjednik Macron sa obitelji Hallyday

Oče, da li si me volio?

Izgleda da će se pravne procedure upriličiti u Californiji i Francuskoj, pošto je rocker živio na relaciji Pariz-Los Angeles. Biološki naslijednici aktualno vrše pritisak na maćehu koja je jedino izjavila kako je “zgrožena” njihovim postupcima. Olakšavajuća okolnost za Lauru i Davida je što je njihov otac zadrzao galsko državljanstvo i poslije dugogodišnjeg boravka u Novom svijetu.

Na sve to se dodaju autorska prava ili prava na interpretaciju od oko 1300 i vise kompozicija a Johnny je takodjer bio autor ili koautor oko 100 melodija, čija prava glazbenog izdavanja dijele njegove dvije producentske kuće  kao i prava eksploatacija pa difuzije, emisija ili koncerta kao i budućih, ekonomskih prijedloga.

Ostaje i moralno pravo poštovanja pjevačevog djela. Trenutno sva imovina je blokirana pa privlačna Leaticia naučena na raskošan način života, mora  promijeniti navike.  Povukla se u Los Angles na Beverly Hils, gdje sa kćerima navodno oplakuje supruga sa kojim je bila u braku od 1996. godine.

Međutim zabranila je pristup Lauri i Davidu zadnju noć pjevačeva zivota s isprikom da ih ne želi vidjeti u što oni ne vjeruju.Ostali se pitaju: iz kojeg razloga se maćeha, stavila između oca i  djece? Kako na novom testamentu figurira i njezin brat kao naslijednik?

Lijepa Laura Smet koja je naslijedila predivni, svijetli pogled svog roditelja Francuza i Belgijanca isto kao i David, napisala je posmrtno pismo “idolu mladih i jedinoj galskoj medjunarodnoj zvijezdi” , za koju nitko izvan Francuske nije ni čuo, dirljivog sadržaja u kojemu pita “Tata, jesi li me, stvarno, volio”?

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj