PREDIZBORNE KOMBINACIJE: Vukota Govedarica kandidat za predsjednika RS-a, Ivanić protukandidat Dodiku za mjesto člana Predsjedništva BiH

Vukota Govedarica je kandidat Srpske demokratske stranke za predsjednika Republike Srpske. Ovu odluku donio je danas Glavni odbor SDS, koji je održan u Banjaluci.

Rezultat slika za govedarica ivanić

Po svemu sudeći mogle bi se obistiniti najave medija u RS da će Govedarica biti protukandidat Željki Cvijanović, dok će Mladen Ivanić kao kandidat za Predsjedništvo BIH na megdan Miloradu Dodiku.

Govedarica je ranije najavio da će u slučaju da bude kandidat za ovu funkciju, podnijeti ostavku na stranačku dužnost, ako i pobijedi, jer je tako propisano Statutom SDS-a.

– Ukoliko Glavni odbor odluči da ide s mojom kandidaturom, i uz podršku naroda postanem predsjednik RS-a, svoj mandat dat ću stranci na raspolagenje, uz želju da budem predsjednik svih građana – rekao je tada Govedarica.

 

Ivanić protukandidat Dodiku za mjesto člana Predsjedništva BiH

Nakon što je SDS kandidaovao Vukotu Govedaricu za predsjednika RS, jasno je da će aktuelni član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić biti ponovo kandidat za ovu funkciju. Protukandidat ća mu biti lider SNSD-a i aktuelni predsjednik RS Milorad Dodik.

Ivanić je nadavno izjavio da je spreman da izađe na megdan Dodiku.

“Ja naravno imam svoje preferencije, a to je da budem na mjestu na kojem sam i bio. Mislim da sam dobro radio taj posao, nisam izgubio nijednu političku bitku i mislim da sam branio pozicije Republike Srpske. Mislim da sam to radio na način da se nisam upuštao u konflikte i trudio da pravim kompromis. Imam pristojan ugled među evropskim državnicima. Moji stavovi su uvijek argumentovani”.

Ivanić ističe da ima keca u rukavu za pobjedu.

“Prošli put sam se borio sa SNSD-om, a sve je to vodio Dodik. Dakle, ja sam i prošli put indirektno bio u bici sa Dodikom i pobijedio. Ako sam tada pobijedio, ne vidim što ne bih mogao opet”, kaže Ivanić.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj