NIJEDAN CIVIL NIJE MOGAO NAPUSTITI ISTOČNU GUTU: Rusija optužila ‘pobunjenike’ za napad na koridor iz Gute

Ruska vojska optužila je u utorak tzv. ‘pobunjenike’ iz Istočne Gute za topnički napad na koridor otvoren radi evakuacije civila, objavila je agencija TASS, ali oni su te optužbe odbacili, prenosi agencija Reuters.

Zbog tog napada nijedan civil nije mogao napustiti područje Istočne Gute, prenijela je novinska agencija pozivajući se na riječi ruskog vojnog dužnosnika.

“U devet sati ujutro, humanitarni koridor otvoren je za civile kako bi napustili zonu deeskalacije”, rekao je general Viktor Pankov i naglasio “Upravo sada to je područje izloženo intenzivnoj vatri i nijedan civil nije ga napustio”.

Ruske novinske agencije prenose da su snage sirijske vlade, kojima je Rusija saveznica, stvorile potrebne uvjete za sigurnu evakuaciju civila do Vafidina te da je u blizini pripremljeno sve da bi mogli dobiti medicinsku pomoć.

Pripremljeni su autobusi za evakuaciju civila na odredišta na kojima će biti privremeno zbrinuti, prenose ruske agencije.

Takve su optužbe odmah opovrgnule terorističke skupine.

“Nismo nikome spriječili izlazak, a civili sami odlučuju”, rekao je Jaser Delvan, čelnik lokalnog ureda Džaiš al-Islama. Skupina je također odbacila optužbe da je bombardirala koridor.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj