OVO NIJE VIC! BiH uvodi sankcije Sjevernoj Koreji?

Savjet ministara Bosne i Hercegovine pozvao je sve istitucije na primjenu odredbi iz Rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o sankcijama Sjevernoj Koreji, saopšteno je nakon današnje sjednice.

U saopštenju se naglašava da je Savjet ministara upoznat s Informacijom Ministarstva spoljnih u vezi sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 2397 o sankcijama Sjevernoj Koreji, od 22. decembra 2017. godine.

Zadužene su sve institucije Savjeta ministara BiH te se pozivaju ostali nivoi vlasti u BiH na obaveznu primjenu odredbi iz Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN-a o sankcijama Sjevernoj Koreji.

Rezolucija 2397 koja se nadovezuje na ranije rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, uvodi nove sankcije Sjevernoj Koreji koje smanjuju opskrbu energijom, zabranjuju izvoz u ključnim sektorima i uspostavljaju nove obaveze i ovlaštenja radi obustavljanja nezakonitog krijumčarenja iz Sjeverne Koreje.

Ovom rezolucijom se pozivaju sve države članice UN-a da u potpunosti sprovedu sve rezolucije Savjeta bezbjednostii Ujedinjenih nacija.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj