HAOS U GRČKOJ: Vlasnik PAOK-a pištoljem prijetio sucu

Grčka policija izdala je u ponedjeljak nalog za hapšenje vlasnika solunskog PAOK-a Ivana Savvidisa, nakon što je tokom utakmice s AEK-om ušao na teren s pištoljem oko pojasa. Policija je navela da traži Savvidisa, koji posjeduje dozvolu za pištolj, zbog ilegalnog ulaska na teren. Kako se navodi, istraga je pokrenuta protiv još četiri osobe.

Slikovni rezultat za football club paok with gun

Nakon poništenog pogotka PAOK-u u 90. minuti derbija 25. kola grčkog prvenstva protiv vodećeg AEK-a “smračilo” se vlasniku PAOK-a, koji je uletio na teren s pištoljem i počeo prijetiti sucu. Do 90. minute rezultat je bio 0:0, a potom je Fernando Varela zabio za vodstvo PAOK-a izazvavši erupciju oduševljenja domaćih navijača budući da je PAOK u igri za titulu prvaka, zajedno s vodećim AEK-om te Olympiakosom.

Sudac Giorgos Kominis je najprije pogodak priznao, no potom ga je poništio zbog zaleđa. Nakon početne euforije, uslijedio je šok domaćih igrača, ali i vodstva kluba, te je vlasnik PAOK-a, Ivan Savvidis s pištoljem za pojasom uletio je na teren. Čelnici AEK-a tvrdili su kako je Savvidis tražio suce želeći se s njima obračunati, prije nego su ga udaljili s terena. Utakmica je prekinuta, no na kraju je susret ipak završio pobjedom PAOK-a budući da je u izvještaju naveden kao konačni rezultat 1:0.

Slikovni rezultat za football club paok with gun

Predsjednik i vlasnik PAOK-a Savvidis, poslovni je čovjek i političar s ruskim i grčkim državljanstvom, smatraju ga jednim od najbogatijih Rusa, bio je član ruske Dume, a povezuje ga i prijateljstvo s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Grčka fudbalska liga suspendovana je danas na neodređeno vrijeme. “Odlučili smo da suspendujemo šampionat”, rekao je ministar sporta Jorgos Vasilijadis nakon hitnog sastanka Vlade Grčke. On je naveo da takmičenje neće ponovo početi “ako nema novog, jasnog okvira koji će svi prihvatiti”. Vasilijadis je dodao i da je Atina u kontaktu s Evropskom fudbalskom unijom.

Savvidis je jučer ušao na teren tokom utakmice protiv AEK-a bijesan zbog odluke sudije da poništi gol PAOK-a u 90. minutu zbog ofsajda. Sudija je vrlo brzo nakon toga prekinuo meč na stadionu “Tumba”. Vlasnik solunskog kluba je na teren ušao u pratnji tjelohranitelja.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj