(VIDEO) ZA NAŠE DIPLOMATE ČUJEMO SAMO ZAHVALJUJUĆI SKANDALIMA! Sejfudin Tokić za Global CIR: Sramno je što predstavnicima ‘probosanske politike’ ne omogućavaju susrete sa međunarodnim zvaničnicima

U današnjem izdanju Intervjua razgovarali smo sa predsjednikom ‘Bošnjačkog pokreta’ Sejfudinom Tokićem. Ovo će biti samo jedna u nizu emisija u kojima ćemo se potruditi da ugostimo kandidate za članove Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

Nakoliko zanimljivih tema o kojima smo razgovarali sigurno će držati vašu pažnju do kraja emisije. Tokić je za naš portal otvoreno prokomentarisao boračke proteste, zahtjeve ove populacije kao i mogućnost da su u određenom trenutku bili izmanipulirani.

Osvrnuo se i na ulogu N1 televizije tokom protesta te generalno prokomentarisao stanje u medijima.

Bh. diplomate nisu opravdale povjerenje

Kada je u pitanju vanjska politika, istakao je kako je ona u domenu politike Predsjedništva, ali je kazao kako izabrani ambasadori nisu opravdali povjerenje. Na pitanje da li postoji određeni diplomatski lobi unutar bh. i bošnjačkih diplomatskih krugova koji je na određeni način izolirao bošnjačkog člana predsjedništva, Tokić je odgovorio potvrdno.

‘Naša diplomatsko-konzularna mreža ne njeguje antifašistički karakter borbe ARBiH, ne slavi državne praznike,… Oni ne omogućavaju zagovornicima probosanske politike susrete sa međunarodnim zvaničnicima. Sramno je da Bakir Izetbegović, osim susreta sa Erdoganom koji su naslijeđe iz Alijinog vremena,  nije imao značajnijih susreta sa međunarodnim zvaničnicima’, kazao je između ostalog Tokić.

 

(Global CIR)

Komentarion this Post

  1. Dobar intervju i izbor pitanja.

    Reply
  2. Nije rekao gost osim kritika šta bi riješio i kako sve samo politikanstvo, ne treba globalnim pitanjima a Bakira kritikuje što samo u Beograd i Zagreb. BiH je mjesto u Europi i nigdje više a ostalo je samo lutanje!!?

    Reply

Komentiraj