POZIV POSLAN NA TRI ADRESE! Demokratska fronta poziva na ujedinjenje ljevice 9. maja

Generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić dostavio je ”Prijedlog principa (plana) za održavanje Kongresa ujedinjenja” na adrese predsjednika Socijaldemokratske partije, Naše stranke i Građanskog saveza, saznaje N1.

Kako piše u Prijedlogu, plan je sačinjen u skladu sa zaključkom s jučerašnje sjednice Predsjedništva DF-a, a Kongres ujedinjenja održat će se, simbolično, 9. maja – na Dan pobjede nad fašizmom.

Prijedlog sadrži sedam tačaka, a između ostalog, navedeno je da, bi svaki politički subjekt koji pristupi Kongresu ujedinjenja, trebao kandidovati po najmanje dva kandidata za poziciju presjednika novoformiranog subjekta.

Novi, ujedinjeni politički subjekt bi, prema Prijedloga DF-a, treba dobiti novo ime, grb, zastavu i logo koji će proizilaziti iz socijaldemokratske ideje i tradicije.

N1 je u posjedu teksta Prijedloga Demokratske fronte za održavanje Kongresa ujedinjenja. Možete ga pogledati u nastavku.

Podsjećamo, Predsjedništvo Demokratske fronte je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo ”Prijedlog plana ujedinjenja stranaka lijeve orijentacije”. Ovaj Prijedlog bit će upućen Socijaldemokratskoj partiji BiH, Građanskom savezu i Našoj stranci. U Prijedlogu su razrađeni svi elementi eventualnog ujednjenja ovog bloka stranaka, saopšteno je iz DF-a.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj