TURSKE SNAGE UŠLE U AFRIN! Erdogan: U centru Afrina se više ne vijore teroristički dronjci, već simboli mira FSA

Turska vojska i FSA (ogranak Al-Kaide) ušli su u kurdski grad Afrin na sjeverozapadu Sirije. Pobunjeničke sirijske grupe su saopćile da su u Afrin ušle s istoka i sa zapada. AFP je javila da se civili kriju u podrumima kuća.

Sirijska tzv. ‘opoziciona Opservatorija za ljudska prava’ saopćila je danas da je 1.500 kurdskih boraca ubijeno od početka turske ofanzive, uglavnom u vazušnim napadima. Turska je 20. januara pokrenula vojnu operaciju zajedno sa savezničkim terorističkim milicijama s ciljem da iz Afrina istjera borce sirijskih Kurda koje Ankara smatra teroristima.

Erdogan: U centru Afrina se više ne vijore teroristički dronjci, već simboli mira

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da su Turske oružane snage i Slobodna vojska Sirije jutros u 8,30 sati po lokalnom vremenu u potpunosti preuzeli kontrolu nad centrom grada Afrina.

“U centru Afrina se više ne vijore dronjci terorističkih organizacija, već simboli mira i sigurnosti. Trenutno se tamo vijori turska zastava i zastava Slobodne vojske Sirije“, kazao je Erdogan u obraćanju na obilježavanju 103. godišnjice pomorske bitke i pobjede na Canakkaleu.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj