CRNA GORA: Bošnjačka stranka uz Đukanovića na predsjedničkim izborima

Bošnjačka stranka će na predsjedničkim izborima 15. aprila podržati Milu Đukanovića, kandidata kojeg je predložila Demokratska partija socijalista i podržale ostale partije vladajuće koalicije, saopćeno je iz te partije nakon sjednice Glavnog odbora.

Parlamentarna većina, u kojoj učestvuje Bošnjačka stranka, treba da podrži zajedničkog kandidata koji, prije svega, garantira nastavak evropskog puta Crne Gore. Za nas evropski put i stabilnost Crne Gore i regiona nema alternativu i sigurni smo da samo kandidat Đukanović može da doprinese tim važnim vanjskopolitičkim ciljevima – saopćio je lider stranke Rafet Husović, a piše CdM.

Kako je dodao, manjinske partije su iskreni prijatelji Crne Gore i njenih vitalnih državnih interesa.

Bošnjačka stranka je uvijek bila na pravoj strani. Historija je to pokazala u proteklih 12 godina, koliko postojimo – od referenduma 2006., preko donošenja Ustava, do integracija države u NATO savez i EU. Sve dosadašnje pobjede su bile zajedničke i želimo taj trend demokratskih procesa da nastavimo. Očekujemo da ćemo predsjednika države, iza kojeg smo stali, dobiti u prvom krugu – zaključio je Husović.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj