EU ZAPRIJETILA GOOGLEU: Samo za ovu godinu mora platiti 2,4 milijarde eura kazne

Europska unija i dalje je sumnjičava prema dominantnoj poziciji internetskog diva Googlea na europskom tržištu i ne isključuje mogućnost podjele njegova poslovanja, upozorila je povjerenica EU-a za zaštitu tržišnog natjecanja prema pisanju britanskih medija.
Slikovni rezultat za google eu
Margrethe Vestager smatra da prijetnja Googleu podjelom na više manjih kompanija mora ostati otvorena opcija, navodi u nedjelju The Daily Telegraph.

Krajem prošle godine povjerenica EU-a izjavila je da u budućnosti očekuje više predmeta protiv Googlea, nakon što je Europska komisija odredila rekordne 2,4 milijarde eura kazne najpopularnijoj internetskoj tražilici na svijetu, poručivši im da ukinu povlašteni tretman svoje usluge kupnje.

Google se suočava s novim propisima EU-a koji će regulirati njegovo poslovanje s manjim tvrtkama, korisnicama njegovih usluga.

Bruxelles priprema novu regulativu za web stranice za elektronsku trgovinu, trgovine aplikacija i tražilice koje bi trebale transparentnije rangirati rezultate pretraživanja i navoditi razloge za isključivanje pojedinih usluga.

U uredu povjerenice nisu u nedjelju bili dostupni za komentar Telegraphova izvješća, napominje Reuters.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj