KOSOVSKA POLICIJA POSTUPILA PO NAREĐENJU: Uhapsili Đurića i Jovića u Kosovskoj Mitrovici

Pripadnici interventne jedinice Kosovske policije priveli su popodne, nešto poslije 17.30 sati, direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića i njegovog saradnika Željka Jovića, koji je povrijeđen prilikom akcije policije.

Kosovska policija uhapsila Đurića i Jovića, pretučen snimatelj RTS-a

Jović je pokušao da se odupre hapšenju, pa je policija primjenila silu, prenose srpski mediji. Ðurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gdje je upravo bio počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Kako su građani Mitrovice pokušali da spriječe ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe. Nakon toga su ušli i odveli Ðurića. Prilikom akcije kosovski policajci su pretukli snimatelja Radio-televizije Srbije Vladimira Đurića, prenose mediji u Srbiji.

Naime Ðurić je, zajedno sa generalnim sekretarom Kabineta predsjednika Srbije Nikolom Selakovićem, stigao u sjevernu Kosovsku Mitrovicu negdje oko 17.00 časova, kako bi učestvovao u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga.  Ranije je iz Prištine bilo saopšteno da im je zabranjen ulazak na teritoriju Republike Kosovo, zbog izjava kojima, tvrdi Priština, ‘unose nestabilnost u situaciju na sjeveru države’.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj